Ontspannen werken in de gezondheidszorg

De reden dat ik bij Marion kwam, was dat haar ervaring met burnout en gezondheidszorg, mij erg aansprak. Ik had last van burnout klachten en liep telkens tegen grenzen aan. Nu na een begeleidingstraject van minder dan 3 maanden voel ik me opgelucht en heb veel meer Energie. Over de fijne en zorgvuldige begeleiding van Marion ben ik uiterst tevreden. Het was de investering meer dan waard. Wat zij doet gaat verder dan andere hulpverlening, namelijk ‘Begeleiding naar totale Balans’. MARJA 

Ben jij die actieve, zorgzame moeder werkzaam in de gezondheidszorg? Maar heb je steeds vaker last van drukte in je hoofd en spanning in je lichaam? Verlang je terug naar de tijd dat je meer energie had en wil je zo snel mogelijk af van die gevoelens van stress- of burnout?

Herken jij één of meerdere klachten die vaak voorkomen in gezondheidszorg?

 • Je voelt constante druk vanuit je omgeving en heb het gevoel alles goed te moeten doen 
 • Je hebt last van depressieve gevoelens en allerlei vage lichamelijke klachten die maar niet over gaan
 • Je hebt weinig energie en komt weinig aan jezelf toe
 • Je raakt soms het overzicht kwijt en hebt moeite je werk en privé ontspannen te combineren
 • Je hebt moeite volledig te genieten of te ontspannen.
 • Je voelt je niet gewaardeerd
 • Je werk geeft niet de voldoening waar je op gehoopt had

Waarom zou je actie ondernemen?

Een moeder die haar zorgzame kwaliteit zowel thuis als op haar werk inzet, verdient het om te mogen genieten en genoeg energie over te houden voor zichzelf. Ook al is je leven druk als je de klachten, zowel fysiek als mentaal, oplost kan je veel meer voor anderen betekenen. Kies voor jezelf en ervaar veel meer Flow in je drukke leven.

Ervaringsdeskundige

Als moeder met 23 jaar ervaring in de gezondheidszorg weet ik hoe werk veel voldoening kan geven en een heerlijke afleiding van alle drukte thuis. Helaas heb ik te lang de signalen van mijn lichaam genegeerd, met als resultaat een burnout in 2005. Dat voelde echt niet fijn.

Na een persoonlijk loopbaantraject en daarna het volgen van verschillende opleidingen op het gebied van coaching en lichaamswerk, begeleid ik sinds 2008 m.n. vrouwen in de gezondheidszorg met stress- en burnout klachten.

Al snel konden de meeste van deze vrouwen hun drukke baan weer oppakken en met veel plezier combineren met het moederschap. Sommigen hadden behoefte aan ander werk, wat voor hen op dat moment een logische en bewuste keuze is geweest. 

PMA, Progressive Mental Alignment

Sinds 2012 ben ik gecertificeerd PMA coach en gebruik de vraag methodiek graag in mijn coaching. PMA is voor mij een manier van leven geworden. Ondanks dat er nog steeds van alles om me heen gebeurt, zijn stress gerelateerde klachten zoals o.a. moeheid, hoofdpijn of buikpijn verdwenen.

Graag help ik jou ook om veel meer rust te voel binnenin jezelf, zowel in je hoofd als in je lichaam. Zodat jij je energieker en gezonder voelt en je werk en gezin met plezier kan blijven combineren.

Wat ik jou te bieden heb:

 1. Gratis en vrijblijvend intakegesprek
 2. Een pakket van 3 of 5 coachsessies van 2 uur per keer via Skype. Na 3 keer evalueren we of dit voor jou de juiste weg is, zo nodig breiden we het pakket uit.
 3. Elke coachsessie krijg je inzicht in de onbewuste triggers die jou uit balans brengen. Door deze energievretende factoren op te lossen, kan het herstellend vermogen van je lichaam haar werk weer doen. Zo verdwijnen jouw klachten en hou je meer energie over om een goede moeder voor de kinderen en liefhebbende partner zijn. Wanneer je thuis meer ontspannen bent, levert je werk als vanzelf meer plezier en voldoening op.

‘Hulp vragen is geen teken van zwakte, maar van respect voor jezelf’

Heb je constant het gevoel geleefd te worden of voel je je niet gewaardeerd? Kost alles wat je doet veel energie en lukt het niet om echt te ontspannen of jezelf weer op te laden? Merk je dat je hoofd vol zit en heb je last van allerlei vage lichamelijke klachten die niet zomaar over gaan? 

Weet je niet waar je beginnen moet, wat je kunt doen of welke je stappen je kunt zetten om jouw situatie te doorbreken? Maar weet je wel ‘ER MOET IETS GEBEUREN’, want op deze manier verandert er niks.

Doorbreek je eigen situatie

Iemand die een tijdje met mij meeliep heeft me enorm geholpen mijn burnout te doorbreken. Zo kreeg ik al heel snel de regie terug over mijn leven. Maak vrijblijvend een afspraak om te bespreken en ervaren of mijn aanpak iets voor je is.

Alle dingen die ‘even’ moeten gebeuren, zowel thuis als op het werk, die blijven gewoon doorgaan. Als jij op een andere manier met die drukte om kunt gaan, worden veel dingen minder belangrijk. Zo hou je meer energie over voor jezelf, voel jij je meer gewaardeerd en kan je weer genieten van je gezin en het werk wat je graag doet.

Hoe ziet de begeleiding met PMA er uit?

De begeleiding van MindBodyFlow bestaat uit het bewust worden van de signalen die via je zintuigen binnenkomen in je brein. Via die signalen reageert je lichaam op alles om je heen. Dat kan zijn in de vorm van spanning of stress. In de coaching gebruiken we je daarom je Mind en je Body allebei, want als mens ben jij ten slotte één geheel. 

De PMA vraagtechniek helpt jou om de triggers, thuis, op je werk of ergens anders al snel te herkennen en op te lossen, waardoor je er geen last meer van hebt. Dit klinkt simpel en dat is het ook. Als je even weet hoe het werkt kan je de techniek al heel gauw zelf toepassen.

Het resultaat

 • Je voelt je lichamelijk meer ontspannen en krijgt meer rust in je hoofd
 • Je gaat anders aankijken tegen je persoonlijke overtuigingen, die hun oorsprong hebben in je verleden
 • Je voelt minder druk vanuit je omgeving en voelt je meer gewaardeerd
 • Je kunt je beter concentreren en krijgt beter zicht op het grote geheel
 • Je houdt veel meer energie over om te doen waar jij zin in hebt

Ervaar meer Energie en Flow in je leven en op je werk. 

Waarom zou je met klachten, stress- of burnout gevoelens blijven rondlopen? Constant achter de feiten aanlopen, kost je veel te veel energie en lost niks op. Zonder gerichte actie verandert er niets en is de kans groot dat je ernstig ziek wordt. Je wilt toch niet dat je collega’s jou langdurig moeten missen of dat je thuis helemaal niet meer functioneert?

Doorbreek nu je eigen situatie en neem contact op voor een Gratis Intakegesprek via Skype

Het is nooit te laat om te worden wie jij bent

Lees meer over andere technieken, zoals MindFlow, BodyFlow, Shiatsu Flow en LoopbaanFlow die bij MindBodyFlow worden ingezet.