Ontspannen werken in de gezondheidszorg

Ben jij die actieve, zorgzame moeder werkzaam in de gezondheidszorg? Maar heb je steeds vaker last van drukte in je hoofd en spanning in je lichaam? Verlang je terug naar de tijd dat je meer energie had in je leven en wil je zo snel mogelijk af van die stress- of burnout gevoelens?

Herken jij één of meerdere klachten die vaak voorkomen in gezondheidszorg?

 • Voel je constante druk vanuit omgeving en heb je het gevoel alles goed te moeten doen? 
 • Heb je last van depressieve gevoelens en/of allerlei vage lichamelijke klachten die maar niet over gaan?
 • Heb je weinig energie en het gevoel weinig aan jezelf toe te komen
 • Raakt het soms het overzicht kwijt, waardoor je moeite hebt je werk en privé goed te combineren?
 • Is het voor jou lastig volledig te genieten of te ontspannen.
 • Voel je je niet gewaardeerd in je leven en geeft je werk niet de voldoening waar je op gehoopt had?

Waarom zou je actie ondernemen?

Een moeder die haar zorgzame kwaliteit zowel thuis als op haar werk inzet, verdient het om te mogen genieten en genoeg energie over te houden voor zichzelf. Ook al is je leven druk, als je eigen klachten (zowel fysiek als mentaal) oplost kan je veel meer voor een ander betekenen en ervaar je meer balans in je drukke leven.

Ervaringsdeskundige

Als moeder met 23 jaar ervaring in de gezondheidszorg weet ik hoe werk veel voldoening kan geven en een heerlijke afleiding van alle drukte thuis. Helaas heb ik te lang de signalen van mijn lichaam genegeerd, met als resultaat een burnout in 2005. Dat voelde echt niet fijn.

Na een persoonlijk loopbaantraject en daarna het volgen van verschillende opleidingen op het gebied van coaching en lichaamswerk, begeleid ik sinds 2008 m.n. vrouwen met stress- en burnout klachten.

Al snel konden de meeste van deze vrouwen hun drukke baan weer oppakken en met veel plezier combineren met het moederschap. Sommigen hadden behoefte aan ander werk, wat voor hen op dat moment een logische en bewuste keuze werd. 

Progressive Mental Alignment

Sinds 2012 ben ik gecertificeerd PMA coach en gebruik de vraag methodiek graag in mijn coaching. PMA is voor mij een manier van leven geworden. Ondanks dat er nog steeds van alles om me heen gebeurt, zijn klachten als hoofdpijn of buikpijn geheel verdwenen.

Graag help ik jou ook om veel meer rust te voel binnenin jezelf, in je hoofd en in je lichaam. Zo zal jij meer energie overhouden en gezondheid ervaren, waardoor jij je werk en gezin weer met plezier kunt combineren.

Wat ik jou te bieden heb:

 1. Gratis en vrijblijvend intakegesprek
 2. Een pakket van 3 of 5 coachsessies van 2 uur per keer. Na 3 keer evalueren we of dit voor jou de juiste weg is, zo nodig breiden we het pakket uit. Bij afname van minimaal 3 sessies krijg je gratis het boek ‘Innerlijke Macht’ van Joop Korthuis.
 3. Elke coachsessie krijg je inzicht in de onbewuste triggers die jou uit balans halen. Door deze energievretende factoren op te lossen, kan het herstellend vermogen van je lichaam haar werk weer doen. Doordat klachten verdwijnen hou jij al gauw meer energie over om een goede moeder voor de kinderen en lieve partner zijn. Als je thuis al meer ontspannen bent, levert je werk ook meer plezier en voldoening op.

‘Hulp vragen is geen teken van zwakte, maar van respect voor jezelf’

Heb je constant het gevoel geleefd te worden of voel je je niet gewaardeerd? Kost alles wat je doet veel energie en lukt het niet om echt te ontspannen of jezelf weer op te laden? Merk je dat je hoofd vol zit en heb je last van allerlei vage lichamelijke klachten die niet zomaar over gaan? 

Weet je niet waar je beginnen moet, wat je kunt doen of welke je stappen je kunt zetten om jouw situatie te doorbreken? Maar weet je wel ‘ER MOET IETS GEBEUREN’, want op deze manier verandert er niks.

Doorbreek je eigen situatie

Iemand die even een tijdje met mij meeliep heeft mij enorm geholpen mijn burnout te doorbreken. Zo kreeg ik al heel snel de regie terug over mijn leven. Maak HIER vrijblijvend een afspraak, dan kan je ervaren of mijn aanpak iets voor jou is.

Alle die dingen die ‘even’ moeten gebeuren, zowel thuis als op het werk, die blijven gewoon doorgaan. Als jij op een andere manier met al die drukte om kunt gaan, worden veel minder belangrijk. Zo hou je meer energie over, voel jij je meer gewaardeerd en kan je weer genieten van je gezin, je partner en het werk wat je graag doet.

Hoe ziet de begeleiding er uit?

De begeleiding van MindBodyFlow bestaat uit het bewust worden van de signalen die via je zintuigen binnenkomen in je brein. Via die signalen reageert jouw lichaam namelijk op alles om je heen. Dat kan zijn in de vorm van spanning of stress. In de coaching gebruiken we je daarom je Mind en je Body allebei, want als mens ben je ten slotte één geheel. 

De PMA vraagtechniek helpt om jouw triggers, thuis, op je werk of ergens anders al snel te herkennen en op te lossen, waardoor je er geen last meer van hebt. Dit klinkt heel simpel en dat is het ook. Als je even weet hoe het werkt kan je de techniek al heel gauw op jezelf toepassen.

Het resultaat

 • Je gaat anders aankijken tegen je persoonlijke overtuigingen, die hun oorsprong hebben in je verleden
 • Je voelt minder druk vanuit je omgeving en voelt je meer gewaardeerd
 • Je voelt je lichamelijk meer ontspannen en krijgt meer rust in je hoofd
 • Je kunt je beter concentreren en krijgt beter zicht op het grote geheel
 • Recente en ook chronische kwalen kunnen zomaar verdwijnen.
 • Je voelt meer energie om te doen waar jij zin in hebt

Je krijgt meer Energie, voelt je vitaler en ervaart meer Flow in je leven en op je werk. Hoe fijn is dat?

Waarom zou je met klachten, stress- of burnout gevoelens blijven rondlopen? Constant achter de feiten aanlopen, kost je veel energie en lost niks op. Zonder gerichte actie verandert er niets en is de kans groot dat je ernstig ziek wordt. Je wilt toch niet dat je collega’s je langdurig moeten missen of dat je thuis helemaal niet meer functioneert?