Door een samenloop van omstandigheden heb ik jaren geleden een zware burn-out gehad. Jaren later ging het gelukkig veel beter, maar zodra ik wat drukte of hectiek ervoer (privé- of werk gerelateerd), merkte ik dat spanningsklachten weer snel op de loer lagen. Dit uitte zich ondermeer in een hoge ademhaling en letterlijk spanning in mijn lijf. Gelukkig ben ik in contact genomen met Marion. Zij heeft mij stap voor stap via verschillende TRE oefeningen geleerd om de spanning uit mijn lijf te trillen. Na een aantal sessies lukte het mij al om dit zelf toe te passen en daar ben ik Marion erg dankbaar voor. Op momenten dat ik nu spanning voel, weet ik hoe ik mijn lijf van deze spanning kan ontladen. Het geeft mij een heel fijn gevoel dat ik in staat ben om dit nu zelf te doen en me zo weer ontspannen en rustig te voelen.

Marieke

Maaike was fysiek behoorlijk uitgeput, zo erg dat ze niet zelf naar de praktijk kon rijden.

Ze kampte met steeds terugkerende slaapproblemen. Ook na allerlei andere therapieën en met slaapsuppletie lukte het haar niet om een normaal en gezond te leven te leiden.

Ze zocht naar een therapie die haar verder kon helpen, om te leren gaan met triggers én om zichzelf te reguleren.

Lees verder haar verhaal:

‘Ik belde voor de PMA om helemaal terug te gaan naar de kern van mijn probleem, maar toen je vertelde over TRE voelde ik meteen dat ik dat eerst wilde doen. Een review bevestigde dat. En dat je een sport achtergrond hebt trok mij ook aan’.

Nu na het traject, wat bestond uit een combinatie van TRE en PMA Coaching, voel ik me energieker en slaap beter. Ik ben minder snel opgejaagd of van slag’. Ik heb nu de tools om spanning af te voeren.

Door de Tension Release Exercises heb ik geleerd hoe ik meer in mijn lijf kan komen en spanning kan afvoeren. Zo herken ik sneller wat ik voel en laat het makkelijker toe. Ik ben ook minder ‘bang’ voor wat ik voel en begrijp mijn lichaam beter.

Door de PMA Coaching heb ik meer inzicht in mijzelf gekregen, maar ook in gedrag van anderen. Ik kan mijn gevoel ook toelaten.

Als ik deze begeleiding niet had gedaan, zat ik misschien nu aan de antidepressiva of andere kalmerende middelen.

Hoe voel je je nu?

Ik voel me comfortabel en redelijk stabiel. Heb af en toe nog een mindere nacht, maar raak daardoor niet van slag.

Ik heb meer energie, meer kracht, voel meer ontspanning en ben dichter bij wie ik ben. Voluit ervaren. Het leven leiden dat het jouwe is. Daar gaat het om…

Marion is een leraar in body/mind connectie. Ze heeft me geholpen uit een overleefstand te komen. PMA +TRE samen is een hele fijne combi. ‘Het één versterkt het ander’.

Dank Marion voor al je goede zorgen. Het heeft me erg geholpen om mijn pad weer te vervolgen.

Maaike

Anonieme Reactie bij PMA Nederland 😉

“Ondertussen ben ik nu zowat een tweetal maanden verder en heb ik twee sessie achter de rug wat mij op de eerste plaats heel wat inzichten heeft gebracht.

 Marion Hummel is voor mij een prachtige fenomenale therapeute met 200% het hart en opvolging van de mensen op de juiste plaats. Alleen maar respect hieromtrent. 

Daarom wou ik jullie dit toch es melden want wat voor een tijd Marion mij gegeven heeft en uitleg, ben ik super tevreden over.”

Anoniem

MARTIN voelde zich niet gezien en gewaardeerd op zijn werk. Daarnaast ook vaak niet begrepen en erg onzeker.

Lees verder zijn woorden…..

Ik ging steeds meer mijn best doen, maar voelde me nog steeds niet gewaardeerd, totdat het niet meer ging. Zo kwam ik met een burnout thuis te zitten.

Wat ik vooral wilde is weer positief naar de toekomst kunnen kijken en helemaal mezelf kunnen zijn.

Via mijn werk had ik al wat financiële ondersteuning gekregen om bij een andere coach een doorbraaksessie te doen. Daar kwam uit dat PMA Coaching mij goed zou kunnen helpen om van mijn onzekerheid af te komen.

Ik zag op tegen de financiën, maar wilde mijn werk niet om nog meer ondersteuning te vragen. Dit PMA coachtraject voor mezelf was de investering zeker waard.

Het waren goede en prettige sessies. Ik heb meer zelfkennis gekregen en ook mijn inzicht in gedrag van anderen is toegenomen.

Ik voel me veel rustiger, krachtiger, zelfverzekerd en meer in balans en ik ga vanaf komende week alweer halve dagen werken.

Ik ben heel tevreden over dit persoonlijke traject. Ik heb relatief snel resultaat geboekt, want zonder alle inzichten die ik nu heb zou ik steeds weer terugvallen in dezelfde situaties.

Dank Marion, Je liet mij welkom voelen en was open en eerlijk naar mij.

Martin

Deze mentale begeleiding zou wel eens het omslagpunt kunnen zijn van ons team.

Topsport Team

Ik heb meer inzicht in mezelf en anderen gekregen. Ik wist dat ik hulp nodig had. Achteraf hadden we het al veel eerder moeten doen. Ik deel nu meer met anderen wat ik denk en voel en kan nu beter gesprekken voeren, ook als dingen niet goed gaan.

 

Topsporter

MIRJAM zat niet lekker in haar vel. Ze zocht een manier om te ontspannen en kwam bij mij omdat ze iets had gehoord over TRE, Tension Release Exercises. Ze bleek veel last te hebben van angsten waardoor ze niet of weinig sliep. Deze klachten ontstonden, een paar jaar eerder, na een zware operatie. Ze raakte snel overprikkeld door allerlei geluiden en licht. Op haar werk ervoer ze de meeste druk.

Lees verder haar verhaal……

Ik ben vooral op zoek naar rust en me lekker voelen in mijn eigen lijf. Ik heb ontzettend veel andere therapieën gedaan om hulp te zoeken voor deze klachten, maar uiteindelijk geen totale rust/ontspanning mogen ervaren.

Het TRE-traject heeft mij lichamelijk vaak veel ontspanning gegeven, maar mentaal bleven de problemen toch op de achtergrond nog spelen en toen ben ik het PMA-traject ingestapt. Wat me enigszins tegenhield is dat je een sessiepakket aanbood van meerdere sessies waarbij je de sessies met redelijk korte tussenpozen moest doen, wat voor mij voor druk zorgde. Ik heb na een sessie tijd nodig om alles te laten bezinken en letterlijk in de praktijk te ondervinden hoe de triggers werken en echt aan den lijve ervaren wat die triggers hebben gedaan in mijn leven en ze te herkennen. Gelukkig was het wel mogelijk om de tijd te nemen en daar ben ik je erg dankbaar voor, ik merkte bij de laatste sessie dat ik er echt weer aan toe was en dat heeft me erg geholpen. 

Ik merk dat ik geleidelijk tot rust komt, nu na de laatste sessie, af en toe springen de triggers er weer voor en ik merk dat ik er steeds milder op reageer en daardoor niet helemaal weer terug zak. De grote ontdekking voor mezelf ook niet te veel druk op mezelf zetten. En denk dat het de komende weken steeds rustiger gaat worden in mijn gevoelshuishouding. Maar weet ook dat als het weer tegenzit ik zeker weer contact op ga nemen voor een vervolgsessie want ik ervaar steeds meer dat PMA echt het onderste naar boven haalt waardoor er rust gaat ontstaan ipv paniek.

Wat betreft TRE, elke avond voordat ik ga slapen doe ik de ligoefening met mijn benen opgetrokken en merk dat ik daardoor ontspan en wat ontspannender in slaap kom, dus dat blijf ik doen. 

Het was even ontdekken hoe PMA werkt en merkte gedurende de sessies steeds beter hoe de manier werkt waardoor ik steeds beter kon toelaten om dieper in mezelf te gaan kijken. 

Ik ben heel blij dat ik eerst met TRE ben begonnen, dit was voor mij, toch niet gelijk zo “bedreigend”/”indringend“. Door de ontspanningsoefeningen help ik mezelf in het loslaten van emoties en dat werkt heel mooi samen met PMA.

PMA vind ik echt bewonderingswaardig hoe simpel het werkt om de grootste enge emoties naar boven te laten komen, heel bijzonder. 

Jouw begeleiding hierin is goud waard, je laat me veilig voelen en door steeds uit te leggen maakt dat ik alles heb durven zeggen en daardoor mezelf bevrijd van belemmeringen. Ook ben je erg begaan met hoe het mij vergaat na een sessie en dat heb ik als erg prettig gevonden, steeds even weer in contact staan, even een hand op de schouder en dat was erg fijn. Ik zou je willen omschrijven als een reddende engel 😉 

Ik had al zoveel geprobeerd om lekkerder in mijn vel te komen en het toch echt wel gevonden in de combi PMA-TRE. Wat ook fijn was, was de mogelijkheid via Zoom dat werkte voor mij ook een stukje rustiger en heeft me ook veel rust gegeven nadien 🙂

Ik merk dat het nu wat rustiger wordt en door goed mijn rust te pakken ik steeds beter de triggers doorkrijg. Ik ben heel blij dat ik dit traject ben ingestapt en zou het een dikke 9 willen geven 🙂

Uiteindelijk zou ik zeggen dat het wel de investering waard is geweest, je lekker voelen is zo kostbaar dat het niet in geld uit te drukken valt. En ik kan het weten met de lange zoektocht die ik heb gehad. Ik ben er nog niet maar al wel een heel eind op weg. 

Liefs Mirjam

Mirjam

ANOUK is een vrouw van midden 30 met een echtgenoot en 2 jonge kinderen. Ze had een drukke baan in een ziekenhuis en kwam bij mij op een moment dat ze met een burn-out thuis zat. Ze had veel last van  lichamelijk klachten waaronder extreme vermoeidheid, gewrichtsklachten en darmklachten. Daarnaast voelde ze zich heel onzeker, ongelukkig, eenzaam en erg depressief. Ze voelde zich erg verantwoordelijk voor de situatie, want ook op haar werk en thuis leed men flink onder haar situatie, vertelde Anouk. Mede door de corona maatregelen kon ze niet snel bij een andere therapeut terecht. Ze las iets over PMA coaching op internet en de methode sprak haar enorm aan.

Lees verder haar verhaal ….

Op mijn werk had ik al aangegeven dat ik lichamelijke klachten had en mij niet goed voelde. Hierdoor ben ik minder gaan werken. Uiteindelijk heb ik me volledig ziek moeten melden en kwam ik iedere week bij de huisarts en praktijkondersteuner om mijn problemen te bespreken. Via een Mesoloog kreeg ik de nodige supplementen om mijn immuunsysteem op te krikken en mijn vitamine huishouding in orde te houden.

De investering in mezelf hadden mij in het begin weerhouden om een coachtraject te starten. Uiteindelijk heeft mijn werkgever de kosten op zich genomen en ben ik blij dat ik hieraan heb kunnen deelnemen.

Mijn doel is nog niet volledig bereikt, maar de coaching heeft er wel aan bij gedragen dat mijn doel behoorlijk dichtbij gekomen is!

Wat ik het meeste uit de coachsessies heb gehaald is naar mijn lichaam luisteren, waardoor ik mijn gevoelens meer ben gaan bespreken. Mijn lichaam laat me, door de reacties die ik voel, weten of ik iets wel of niet goed vind.

Het is een heftige, emotionele rollercoaster geweest. De sessie waren confronterend en vermoeiend voor mij. Maar het gaf me wel de rust en het vertrouwen dat ik het juiste pad bewandelde.

Ik ben enorm gegroeid en vooruit gegaan. Ik durf weer voor mezelf op te komen en laat me niet meer in een hoekje weg stoppen. Ik ben nog niet waar ik wil zijn maar heb nu meer goede dan slechte dagen. Als er slechte dagen zijn kan ik er veel beter mee omgaan dan voorheen. 

Als ik hier niet aan begonnen was zat ik nu nog altijd in de put en zou ik nog steeds geen energie hebben. 

De online coaching vond ik een luxe, je hoeft er de deur niet voor uit. Ik was eerder bang om mensen onder ogen te komen en nu kon ik gewoon thuis achter mijn computer zitten.

Ik vond het heel bijzonder om tijdens de coaching te ontdekken dat je momentent meemaakt in je leven zo met elkaar verbonden kunnen zijn.

Door de sessies ben ik als mens veranderd. Ik had niet gedacht dat dit zo snel zou kunnen gebeuren omdat mijn huisarts mij in maart liet weten dat een burnout wel 8 maanden tot een jaar kon duren. Nu zijn we amper 4 maanden verder en voel ik me beter dat ik zelfs al aan een re-ïntegratie ga werken.

Ik ben trots op mezelf dat ik voor mezelf kan opkomen in vervelende situaties. Ik weet dat ik het nu goed doe. Ik voer op een andere manier gesprekken, doordat ik meer rust en kalmte voel. 

Marion, het was heel fijn dat jij er voor me was in een tijd dat het heel slecht met me ging!

Anouk W

Het gaat goed met me, ik voel me veel zekerder.

De dingen komen ook niet meer zo binnen en als er wat is voel ik me minder schuldig en blijf ik meer in balans.

Ook thuis kan ik meer de boel de boel laten😉

De sessies waren voor mij een punt op de i, na veel ander ‘werk aan mezelf’, dus ik ben er echt blij mee.

Ik vond het fijn om de sessies met jou te doen, je rust en het vertrouwen wat jij hebt in jouw vaardigheden vond ik erg prettig.

Ik kijk uit naar onze sessie van maandag,

Voor zover dank,

Anita L

Google review

Je bent bij Marion in goede handen. Door haar warme karakter en compassie is het contact heel veilig, en door haar deskundigheid en de vele tools die ze in huis heeft zijn er zoveel mogelijkheden voor therapie. Aanrader!

Barbara Linde vd Vlugt