Google review

Je bent bij Marion in goede handen. Door haar warme karakter en compassie is het contact heel veilig, en door haar deskundigheid en de vele tools die ze in huis heeft zijn er zoveel mogelijkheden voor therapie. Aanrader!

Barbara Linde vd Vlugt

Ik kwam bij jou omdat ik niet lekker in mijn vel zat, veel last had van angsten waardoor ik niet/weinig sliep. Deze klachten kwamen vooral naar boven na de zware operatie die ik een paar jaar geleden heb gehad, daardoor was ik heel erg snel overprikkeld door o.a. geluiden, licht, werkdruk. Ik ben vooral op zoek naar rust en me lekker voelen in mijn eigen lijf.

Ik heb ontzettend veel andere therapieën gedaan om hulp te zoeken voor deze klachten, maar uiteindelijk geen totale rust/ontspanning mogen ervaren.

Het TRE-traject heeft mij lichamelijk vaak veel ontspanning gegeven, maar mentaal bleven de problemen toch op de achtergrond nog spelen en toen ben ik het PMA-traject ingestapt, wat me enigszins tegenhield is dat je een sessiepakket aanbood van meerdere sessies waarbij je de sessies met redelijk korte tussenpozen moest doen, wat voor mij voor druk zorgde. Ik heb na een sessie tijd nodig om alles te laten bezinken en letterlijk in de praktijk te ondervinden hoe de triggers werken en echt aan den lijve ervaren wat die triggers hebben gedaan in mijn leven en ze te herkennen. Gelukkig was het wel mogelijk om de tijd te nemen en daar ben ik je erg dankbaar voor, ik merkte bij de laatste sessie dat ik er echt weer aan toe was en dat heeft me erg geholpen. 

Ik merk dat het heel rustig en geleidelijk tot rust komt, nu na de laatste sessie, af en toe springen de triggers er weer voor en ik merk dat ik er steeds milder op reageer en daardoor niet helemaal weer terug zak. De grote ontdekking voor mezelf ook niet te veel druk op mezelf zetten. En denk dat het de komende weken steeds rustiger gaat worden in mijn gevoelshuishouding. Maar weet ook dat als het weer tegenzit ik zeker weer contact op ga nemen voor een vervolgsessie want ik ervaar steeds meer dat PMA echt het onderste naar boven haalt waardoor er rust gaat ontstaan ipv paniek.

Wat betreft TRE, elke avond voordat ik ga slapen doe ik de ligoefening met mijn benen opgetrokken en merk dat ik daardoor ontspan en wat ontspannender in slaap kom, dus dat blijf ik doen. 

Het was even ontdekken hoe PMA werkt en merkte gedurende de sessies steeds beter hoe de manier werkt waardoor ik steeds beter kon toelaten om dieper in mezelf te gaan kijken. 

Ik ben heel blij dat ik eerst met TRE ben begonnen, dit is voor mij, toch niet gelijk zo “bedreigend”/”indringend” en door de ontspanningsoefeningen help ik mezelf in het loslaten van emoties en dat werkt heel mooi samen met PMA. PMA vind ik echt bewonderingswaardig hoe het werkt, hoe simpel het werkt om de grootste enge emoties naar boven komen te laten komen, heel bijzonder. 

Jouw begeleiding hierin is goud waard, je laat me veilig voelen en door steeds uit te leggen dat je het als therapeut ziet maakt dat ik alles heb durven zeggen en daardoor mezelf bevrijd van belemmeringen. Ook ben je erg begaan met hoe het mij vergaat na een sessie en dat heb ik als erg prettig gevonden, steeds even weer in contact staan, even een hand op de schouder en dat was erg fijn. Ik zou je willen omschrijven als een reddende engel 😉 

Ik heb al zoveel geprobeerd om lekkerder in mijn vel te komen en het toch echt wel gevonden in de combi PMA-TRE. Wat ook fijn was, was de mogelijkheid via Zoom dat werkte voor mij ook een stukje rustiger en heeft me ook veel rust gegeven nadien 🙂

Ik merk dat het nu wat rustiger wordt en door goed mijn rust te pakken ik steeds beter de triggers doorkrijg. Ik ben heel blij dat ik dit traject ben ingestapt en zou het een dikke 9 willen geven 🙂

Uiteindelijk zou ik zeggen dat het wel de investering waard is geweest, je lekker voelen is zo kostbaar dat het niet in geld uit te drukken valt. En ik kan het weten met de lange zoektocht die ik heb gehad. Ik ben er nog niet maar al wel een heel eind op weg. 

Liefs Mirjam

Mirjam

Ik was met de PMA coaching bij Marion begonnen omdat ik ‘lekkerder in m’n vel’ wilde zitten.

Ik heb heel onrustige paniek en angst aanvallen gehad. Ik zat helemaal op slot en had moeite met contacten te leggen. Ik was heel veel bezig in m’n hoofd.

Nu heb ik meer rust in mijn lijf en voel ook beter aan wanneer ik te ver ben gegaan. Ik ben erachter gekomen dat rust in mijzelf mijn beste medicijn is.

Door de PMA coaching snap ik nu beter waar mijn gevoelens vandaan komen. Er kwamen dingen omhoog die ik altijd vasthield. 

Vroeger moest ik hard worden van m’n ouders. Maar ook op school en in m’n werk als bouwvakker. Ik bleef ook maar van mijn gevoelens weglopen. Hollen, rennen en klussen na werktijd.

Ik mocht als kind ook nooit huilen. Ik durfde niks te zeggen, sloeg dicht en liep vaak weg uit de situatie. Dan voelde me heel rot, eenzaam en depressief en ik dacht altijd dat het mijn schuld was. 

Niemand belet me nu nog mijn gevoel toe te laten en te huilen als ik daar behoefte aan heb.

Ik begrijp ik eerder mijn gevoel en als ik nu ergens iemand zie huilen of op tv en ik moet daarvan huilen, Laat maar loskomen. Ik wil het niet meer vasthouden want dat blokkeert alles misschien weer. 

Doordat ik nu meer rust in mijn lijf heb ga ik op een goede manier met mensen om. Zonder stemverheffing. Ik geef in mijn omgeving ook duidelijker aan waar ik het wel of niet mee eens ben. Daardoor gaan mensen nu ook anders met mij in gesprek.

Ik wandel graag met m’n hondje dat is fijn, maar ik ben erachter gekomen dat de rust in mijzelf mijn beste medicijn is.

PMA heeft mijn leven enorm verrijkt.

Harrie 79 jaar

De reden dat ik bij Marion kwam, was dat haar verhaal, ervaring met burnout en gezondheidszorg, mij erg aansprak. Ik had last van burnout klachten en liep telkens tegen grenzen aan. Ik had wel al rust genomen en was begonnen met een online PMA training, maar daar kwam ik niet verder mee.

Nu na een begeleidingstraject van minder dan 3 maanden vertrouw ik veel meer op mijn gevoel en ben het redeneren meer gaan loslaten. Ik heb meer inzicht in mezelf gekregen en kijk heel anders tegen gedrag van anderen aan. Ik voel me opgelucht en heb veel meer Energie. Op mijn werk maak ik andere keuzes en heb meer begrip voor allerlei situaties. Ik voel me goed en zie de toekomst positief inOver de fijne en zorgvuldige begeleiding van Marion ben ik uiterst tevreden. Het was de investering meer dan waard. Wat zij doet gaat verder dan andere hulpverlening, namelijk ‘Begeleiding naar totale Balans’.

Marja

Ik ben een heel rationeel persoon en voelde me vaak onrustig, benauwd en nerveus, zonder te weten waar het vandaan kwam. Daarvoor was ik al bij de huisarts en psycholoog geweest en ook met ander werk gestart. Toen ik met PMA in aanraking kwam ben ik eerst met de online PMA training begonnen. De reden dat ik ook naar PMA coach Marion ging was voornamelijk dat ik vastliep bij het voelen van het Bad Cluster Moment. (In PMA termen, ‘het Triggermoment, daar waar je gevoel vandaan komt’)

De PMA coaching helpt me vooral om niet weg te laveren van wat me triggert. Er zijn veel herinneringen omhoog gekomen, maar voel ik me nog regelmatig onrustig, dus het kan nog wel beter. Helaas helpt een vervelende exit-werk situatie op dit moment ook niet echt mee.

Door PMA is mijn mensenkennis ook sterk toegenomen. Zo heb ik heb meer inzicht in mezelf en anderen gekregen en mijn interactie met anderen is concreter geworden. Dit verruimd mijn verwachting voor de toekomst. Over de coaching ben ik uiterst tevreden en ik voel me ook beter. Als ik de coach sessies niet had gedaan, was ik zeker gestopt met online training. Daar ga ik nu weer mee verder, omdat ik met PMA nog meer wil bereiken. Marion is voor mij een Spotlight op aandachtspunten en als een Metronoom bij het volgen van stappen. Ik liep in het donker en Marion lichtte me bij en leerde me de juiste tred te houden.

Willem

Door mijn gesprekken met jou ben ik dichter bij mezelf gekomen. Ik weet nu wat ik wil en dat ik alles kan bereiken wat ik wil. Je bent een ontzettend lieve vrouw en een goede coach. Jij hebt mijn eigen antwoorden uit mij weten te halen. Het was raar om afscheid te nemen, spannend maar ook weer fijn. Nu doe ik het echt alleen en ben ik zelf het vrouwtje die mee kijkt over mijn eigen schouder. 

Eva

 Er zijn mensen die zich afvragen of door het inslaan van dit coaching-traject ik niet ben gaan zoeken naar dingen/mijn gevoel, waar op voorhand niets mis mee was. Reacties als “Je bent toch gelukkig” en “waarvoor zoek je een coach op?” kreeg ik naar mijn hoofd geslingerd. Is het de bedoeling dat je ongelukkig moet zijn om een coach op te zoeken? Ik denk dat er ergens in mij een ‘virusje’ sluimerde die wist dat ik mijzelf nu eens moest aanpakken, naar mijzelf moest gaan luisteren en rust moest gaan zoeken. Ineens kwam Marion op mijn pad en daar ben ik met veel plezier naar toe gegaan. Een hartelijke vrouw, met een open gezicht. Ze heeft mij gedurende meerdere sessies laten inzien dat onzekerheid niet erg is, dat ik onverwerkte dingen met mij meedraag en dat denken voor anderen mijn hoofdpijnen verergerden. Ik hoopte na 1 a 2 keer wel weer klaar te zijn…maar nee hoor dit is een stap die iets langer ging duren maar waar ik me Nu heel goed en gelukkig bij voel. * Doordat ik nooit voldoende naar mijn eigen gevoel luisterde, heb ik verschillende signalen genegeerd. Nu zijn mijn hoofdpijnen zo goed als weg, ik val zomaar kilo’s af en ik zie zaken helderder en heb weer meer energie . ELLES 

Elles

De reden dat ik bij Marion kwam was omdat ik het idee had dat er vanuit mijn jeugd emotionele blokkades zaten. De emoties kwamen er niet uit en daardoor leek het allemaal heel vlak. Door de buitenwacht werd ik daar ook regelmatig op gewezen. Ik was nooit heel blij of opgetogen maar ook nooit heel down of verdrietig. Ik voelde dat er “iets” mij in de weg zat zonder het te kunnen benoemen. In het begin ik was wel wat sceptisch om een coachtraject te starten omdat ik in het verleden wel eens een traject had doorlopen bij een psycholoog en ook relatie therapeut. Dat vond ik niet bijzonder goed. Het coachtraject heeft me erg geholpen. De eerste paar keer waren best heel heftig. Veel tranen en emoties. Ik weet niet of alles is opgelost maar ik voel wel degelijk dat er zaken anders zijn dan voorheen. Ik heb meer begrip voor bepaalde zaken en kan ze ook uit een ander perspectief zien. Daarnaast is mijn gevoel sterk verbeterd. Ik ben geen ander mens geworden, maar heb meer inlevings gevoel gekregen. Wanneer ik deze coach sessies niet had gedaan had ik waarschijnlijk altijd rondgelopen met de vraag wat is er nou exact met mij aan de hand? Nu voel ik me goed. Het was de investering zeker waard. PMA was voor mij een Eyeopener. Ik ben onder de indruk van het resultaat en de vraagstelling die ervoor zorgt dat je al die plaatjes weer ervaart. De dingen die we hebben gedaan waren zinvol en hadden een doel. Vrijwel alles klopte. MATTHIEU 

Matthieu

* Onverwacht in aanraking gekomen met Marion Hummel. Waar ik al jaren wegloop, mede door mijn ongeduld, voor reguliere Yoga om te ont-stressen, kan ik wel in eigen tempo de zorgvuldig opgebouwde oefeningen die Marion mij heeft aangeleerd, doen. Het ontspannen van mijn lichaam gaat mij nu heel makkelijk af. Dit is voor mij een formule die klopt en een toepasbare waarheid geworden naar balans”.  TINEKE

Tineke

De TRE lessen van Marion heb ik heel veel aan gehad. Door een heftige emotionele ervaring, kon ik absoluut niet meer in slaap komen en lag uren wakker. Tijdens de Workshop verteld Marion vooraf een zeer begrijpelijk verhaal over TRE. Daarna legt ze de oefeningen duidelijk en met geduld uit en doet ze voor. Ook vragen worden uitstekend beantwoord. Ik pas vooral de laatste oefening regelmatig toe en ben dan moe en val in slaap. Marion ik wil je bedanken voor deze TRE lessen. KARIN

Karin