Werkwijze

MindBodyFlow biedt programma’s op maat voor mensen met Spanning-, Stress- of Burn-out klachten.

Wanneer je in een burnout zit weet je eigenlijk niet zeker of je een burnout hebt.

  • Je voelt je wel vaak gespannen
  • Je bent ontzettend moe en hebt nergens zin in.
  • Je omgeving is vermoeiend voor jou.
  • Je zou er soms wel even uit willen stappen.
  • Je kunt veel pijn hebben in je lichaam en je daarover zorgen maken.
  • Je piekert veel en hebt vaak hoofdpijn en dat maakt je ook zo moe.
  • Je voelt dat er iets anders moet gebeuren, maar weet niet wat of hoe 

Wat je wel zeker weet is, je hebt behoefte aan Rust. Rust om even niet na te hoeven denken of even niks te moeten.

Vaak overkomt een burnout, mensen die perfectionist zijn en veel van zichzelf eisen . Daardoor kunnen ze lang doorgaan, innerlijk wel wetend dat er iets niet goed gaat in hun leven.

Stress- en burnout symptomen

De symptomen van stress en/of burnout zijn heel divers en kunnen bij ieder persoon verschillend zijn. Sommige mensen hebben meer last van de psychische klachten en bij anderen zijn de symptomen meer van fysieke aard.

Wanneer je in het verleden vaak last had van bijvoorbeeld hoofdpijn of maagpijn zal dit symptoom bij spanning of stress als eerste tevoorschijn komen. Het lijkt erop dat je ‘zwakke  plekken’ het eerst aan de beurt zijn.

Hier is een hele simpele verklaring voor als je begrijpt hoe je brein en lichaam mooi samenwerkt. Juist die samenwerking helpt je uit je burnout.

Na regen komt zonneschijn

Het goede nieuws is, er is dus altijd een oplossing. Ook al het kost moeite om ergens te beginnen. Zo ligt het begin van genezing uit een burnout situatie altijd bij jezelf. De eerste stap om uit die vervelende situatie te willen komen.

Met een beetje hulp van een professional gaan jouw stappen sneller, omdat diegene jouw situatie herkent en zelf ooit ook een eerste stap heeft moeten zetten.

Technieken die worden ingezet bij MindBodyflow:

Mind-flow *Progressive Mental Alignment (PMA) geeft inzicht in persoonlijke triggers, die vaak hun oorsprong hebben in onze jongste jaren. Middels een specifieke vraagtechniek krijg je de kans even terug te gaan naar die oorsprong om zo de lading, die een vroegere ervaring nu nog steeds heeft eraf te halen.

Body-Flow *Tension Release Exercises (TRE)Iedereen die stress ervaart heeft een verhoogde spierspanning. Dit komt omdat ons lichaam nog primair reageert op ‘gevaar’, zodat we klaar zijn om te vechten of vluchten. Onbewust zetten we als mens nog steeds deze dierlijke overlevings instincten in, terwijl we ze vaak niet nodig hebben om te ‘overleven’. Met TRE kan je opgebouwde spierspanning makkelijk ‘ontladen’, zodat je weer kunt ontspannen.

*Shiatsu-flow  is een ontspannende massage gebaseerd op de energiebanen in ons lichaam. Shiatsu  is een fijne manier om even helemaal aan de dagelijkse te drukte te ontsnappen. Via de aanraking van de shiatsu masseur, geef jij de aandacht aan jezelf en je eigen lichaam. Dat alleen al heeft een helende werking op je psychische en fysieke gesteldheid.

*Loopbaan-flow geeft inzicht in hoe je leven er op dit moment uitziet en de verlangens die je hebt voor je verdere leven en/of loopbaan. Je krijgt specifieke opdrachten en oefeningen mee naar huis, die als basis dienen voor de gesprekken. Een loopbaantraject duurt meestal een aantal weken. Loopbaancoaching wordt vaak vergoed door een werkgever die er ook baat bij heeft om jou weer vrolijk en gezond terug te zien komen.

Meer lezen over: PMA, TRE, Shiatsu, Loopbaancoaching

Het is nooit te laat om te worden wie jij bent