Informatie voor sportcoaches en trainers

De beste prestaties worden geleverd als iemand lekker in z’n vel zit

Mogelijk loopt één van uw sporters met een probleem rond, lichamelijk en/of mentaal, waardoor prestaties ver achterblijven of burnout dreigt. U kunt als trainer in gesprek gaan om erachter te komen waar het probleem ligt. Persoonlijke aandacht is meer dan welkom en in veel gevallen kunt u samen tot een oplossing komen.

Soms echter zal een probleem zijn oorsprong hebben in de privésfeer of is er sprake van een blessure of overtrainde situatie of werkt het beoordelings- of selectiesysteem belemmerend, waardoor de kern van het probleem niet zomaar boven tafel komt.

Preventie is beter dan genezen

Wellicht herkent u bovenstaande situatie en heeft u slechts machteloos kunnen toekijken hoe de prestaties van uw sporter steeds verder achteruit gingen. Bespaar uzelf en uw pupil veel tijd en moeite door tijdig actie te ondernemen en een extern begeleidingstraject aan te bieden.

Begeleiding buiten de sportomgeving zorgt voor meer inzicht in het probleem van de sporter en een meer open communicatie met trainers en/of coaches

Flow gesprekken en  ontspannende oefeningen

In elke sportomgeving komen piekmomenten voor waar doelen, gehaald ‘moeten’ worden. De ene persoon kan beter omgaan met ‘prestatiedruk’ dan de ander. En toch, die ‘druk’ komt altijd ergens vandaan.

Flow gesprekken in de vorm van PMA coaching helpen de sporter om snel inzicht te krijgen in de ‘triggers’ die aanleiding zijn voor ‘te veel’ spanning. Die ‘triggers’ leiden naar de oorsprong van wat de spanning veroorzaakt, dat kan zowel in sport als in het dagelijks leven zijn. Na de bewustwording ervan verdwijnt de spanning  vanzelf, waardoor Energie vrij komt om met meer zelfvertrouwen en meer focus, optimaal te presteren.

Ontspannende oefeningen , de TRE, Tension Release Exercises zijn specifieke oefeningen die je helpen het ‘te veel’ aan spanning in het lichaam sneller te herkennen, om het vervolgens los te kunnen laten. Het ‘loslaten’ zorgt voor een soepeler lichaam en een meer ontspannen mind.

Door het oplossen van ‘Spanning’ in Mind en Body kan de sporter lichamelijk en mentaal beter omgaan met stressvolle momenten.

Persoonlijke groei van Mind en Body,zorgt voor meer Passie, Plezier en betere Prestaties. MindBodyFlow schept dé basis voor een langdurige sportcarrière en samenwerking.

Indien u een begeleidingstraject voor één van uw sporters overweegt, neem dan contact op via marion@mindbodyflow.nl om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
28 ⁄ 14 =