Over mij

Mijn eerste stap begon met vallen

Door op te staan ben ik gegroeid en heb ik geleerd van mijn fouten

P1000043

Mijn naam is Marion Hummel-Steenhuis

Loopbaan

Lange tijd dacht ik dat mijn loopbaan begon in de gezondheidszorg. 23 jaar lang heb ik als mondhygiëniste preventief en curatief werk verricht. Tot het moment dat mijn lijf begon tegen te sputteren en ik in een burn-out terecht kwam. Hoe was dat nou mogelijk voor iemand die actief in het leven stond en actief aan sport deed om sterk en fit te blijven.

Zo kwam ik erachter dat mijn loopbaan al begonnen was in de wedstrijd zeilsport.  En dat ik een opleiding had gekozen om zo snel mogelijk zelfstandig te kunnen zijn. Deze beslissing heeft mij veel mooie reizen en veel plezier in verschillende zeilklassen opgeleverd, met als uiteindelijke doel de Olympische spelen van 1988 in de dames 470 klasse te halen.

Dat laatste is niet gelukt en op zo’n moment voelt het alsof je wereld instort en ‘alles’ voor niets is geweest. Wat achteraf natuurlijk onzin is, want ik heb met mooie pieken en diepe dalen mijn  studie, werk en sport tot m’n 30ste kunnen combineren.

Na onze olympische droom zijn mijn partner en ik vol overgave het vader- en moederschap ingedoken. Het combineren van werk en moeder zijn voelde af en toe ook als topsport. Het was heerlijk om afwisseling te hebben, maar ook af en toe zwaar om ‘alles’ weer goed te willen doen. Ach, wat kon mij nou gebeuren, ik was sterk en fit.

Inmiddels weet ik dat juist deze topsport-mentaliteit mijn valkuil is geweest. Als ik de signalen van mijn lichaam eerder serieus had genomen had ik mijn lichaam veel bewuster ingezet in mijn werk en sport in waarschijnlijk eerder een stapje terug gedaan.

De zorg als valkuil

Zowel thuis als op mijn werk ben ik altijd een zorgverlener geweest. Op mijn werk kreeg ik de meeste voldoening uit het creëren van een blijvende gedragsverandering van patiënten ten aanzien van hun eigen gezondheid. Wanneer ze mij minder nodig hadden, had ik mijn werk goed gedaan.

Als moeder ben ik eerder in de ‘overbezorgde’ rol ben gestapt.  Zeker nu ik weet dat we als mens het meest leren van onze fouten. Inmiddels zijn onze kinderen het huis uit en zijn we er trots op hoe ze als jong volwassenen in de wereld staan.

Zorgen, begeleiden en coachen

Zo loopt het zorgen, begeleiden en coachen van mensen als een rode draad door mijn leven. In de zeilsport ben ik nog lang op het water als trainer en coach voor jongeren actief geweest.

Sinds 2008 zet ik mijn gedrevenheid professioneel in om mensen met leven- en loopbaanvragen te helpen om naar wens te functioneren en presteren. Als coach heb ik al veel vrouwen uit de medische sector op mijn coach pad heb gekregen.

Daarnaast ligt mijn hart in de sport en het begeleiden van sporters naar optimale prestatie ontspanning. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer sporters zichzelf beter leren kennen, zowel wat hen drijft als waarin ze terughoudend zijn, ze beter presteren. Wanneer een sporter meer ontspannen is helpt hij of zij niet alleen zichzelf, maar ook het team om optimaal te presteren.

Mijn visie op het leven

  • Vallen en opstaan hoort bij het leven. Door ook fouten te maken, leer je sneller en krijg je juist de kans om te groeien.
  • Pieken en dalen horen bij het leven. Door ook dieptepunten mee te maken, geniet je meer van alle hoogtepunten.

Mijn motto

Durf jezelf te zijn, je bent uniek zoals je bent.

Opleidingen

  • Counselor & Coach “Nederlandse Academie voor Psychotherapie”, Amsterdam. (2007)
  • Loopbaancoaching, “Werken met het levensverhaal”, De Academie voor Leven en Werk”, Weesp.(2009)
  • PMA Progressive Mental Alignment Institute Florida/Arnhem Licentie no: PMA.C.31.60162 (2011-2015)
  • TRE Tension Release Exercises, TRE® practitioner, level 1 en 2 ( 2012-2016)
  • Shiatsu mat- en stoelmassage, Hands-On-Tao Institute Arnhem (2017-2018)

Je bent welkom Mindbodyflow te volgen op Facebook MindBodyFlow en Twitter

Speel met de wind, dan heb je altijd wind mee!