Mindflow geeft rust in lichaam en brein

Mindflow werkt volgens de techniek Progressive Mental Alignment

Progressive Mental Alignment geeft inzicht in de werking van je onderbewuste brein. Zo ga je beter begrijpen waar je emoties of gedrag vandaan komt en waarom je bepaalde beslissingen neemt.

PMA helpt om de oorzaak van vervelende gevoelens op te lossen, zodat je er geen last meer van hebt. Zo krijg jij weer volop energie om te doen waar jij zin in hebt. Mindflow zorgt voor een prettige manier van leven.

Wil jij je leven ook in positieve zin veranderen?

Schermafbeelding 2015-03-25 om 18.40.06Ons verleden ligt van jongs af aan opgeslagen in ons brein. Alles wat we al vanaf vóór onze geboorte meemaken wordt netjes gecodeerd opgeslagen in ons brein. Fijne maar ook vervelende herinneringen worden, in de vorm van zintuigelijke gegevens, netjes bewaard in specifieke gebieden in ons brein.

Die opslag van Clusters van gegevens gaat helemaal vanzelf en bijna altijd goed. Tot een moment waarop wij als mens de controle verliezen, denk bijvoorbeeld aan een ongeluk of het verlies van een dierbare. Tijdens zo’n traumatische gebeurtenis, ontstaat er een technisch defect in ons brein.

Zintuigelijke gegevens worden dan verkeerd opslagen en er ontstaat een zogenaamde Bad Cluster in ons brein. Zonder dat wij het bewust zijn blijft deze verborgen stoorzender in ons onderbewustzijn opgeslagen. Dit heeft een negatief effect op hoe wij als mens functioneren.

Triggers

Op een later moment in ons leven kunnen we op een onverwachts moment getriggerd raken. Dit gebeurt wanneer een combinatie van zintuigelijke prikkels, die eerder verkeerd waren opgeslagen in je brein, tegelijk geactiveerd worden. Denk aan een kleur, een geur, een geluid, een gebaar, een beweging, een schittering of een ander soort prikkel.

Zo’n Bad Cluster activering beïnvloedt onze fysiologie met sterke negatieve gevoelens die geen enkele basis hebben met de werkelijkheid van dat moment. Zo zijn ons denken en voelen in strijd zijn met elkaar. Dan reageren we vaak impulsief op basis van dit ‘oude gevoel’.

Uit balans

Zo’n innerlijk conflict van denken en voelen zorgt ervoor dat we niet goed meer functioneren. We gaan bijvoorbeeld twijfelen aan onszelf, worden angstig of onzeker, raken gefrustreerd. Zo ontwikkelen we allemaal overtuigingen en gedragspatronen die ons beperken in ons kunnen.

Dit kan zover gaan dat ons eigen denken ons lichaam ziek maakt. Dan raken we zomaar overspannen, burn-out of krijgen we te maken met lichamelijke klachten die niet vanzelf weer over gaan.

Door Bad Clusters op te sporen en op te lossen, zorg jij dat je er geen last meer van hebt.

Kies dè kortste weg naar meer geluk, succes en een gezond leven!

Joop Korthuis is de grondlegger van de PMA methodiek en schrijver van o.a. het boek Innerlijke Macht’. Als je meer wilt weten luister dan naar dit Interview met Joop Korthuis op de RTL XLSchermafbeelding 2016-01-15 om 21.34.16

Mensen die met de PMA methodiek zijn gecoacht:

  • Zijn meer ontspannen, waardoor ze het maximale uit zichzelf halen
  • Ervaren een positieve bijdrage aan hun gezondheid, door vermindering van stress en de daarmee samenhangende fysieke klachten
  • Krijgen meer controle over hun emoties, overtuigingen, beslissingen en gedrag
  • Krijgen toegang tot verborgen talenten en mogelijkheden

Wil je weten of MindBodyFlow iets voor jou kan betekenen?

Maak een afspraak voor een gratis intakegesprek