Ontspannen werken in de gezondheidszorg

Zorgzame overuren

Ben jij die actieve moeder en werk je toevallig ook nog in de eens gezondheidszorg? Dan maakt jouw zorgzame kwaliteit vast overuren. Maar je hebt niks te klagen, want je hebt het toch goed, met een fijn gezin thuis en werk waar je van houdt 😉

Ach soms is er wellicht wat drukte of ervaar je wat spanning. En natuurlijk heb je wel iets te vaak hoofdpijn of een andere vage lichamelijke klacht. Maar die gaat wel weer over, want je kan toch niet ziek zijn en anderen hebben jou meer nodig dan jij. Sowieso zijn patiënten altijd zieker dan jij 😉

Triggers

Maar wist je dat die gevoelens en vooral wat er niet mag zijn, allemaal sluipmoordenaars zijn? Een beetje spanning in je schouders of iets wat vastzit in je nek, die lastige hoofdpijn of buikpijn. Het zijn wellicht simpele signalen van je lichaam, maar ze zijn er niet voor niets. Ze ontstaan op basis van triggers, waar jouw lichaam in meer of mindere mate op reageert.

Triggers komen vanuit je directe omgeving, via je zintuigen, binnen in je brein. Zoiets als, een woord wat iemand gebruikt of gebaar wat iemand maakt, een oogopslag of een simpel geluid waar jij sterk op reageert. Zo zijn triggers heel persoonlijk en hebben hun oorsprong in je eigen verleden. Ga maar na dat niet iedereen op hetzelfde moment en met hetzelfde gedrag op iets reageert.

Sinds ik begrijp hoe mijn brein alle signalen, die het gevolg zijn van die simpele triggers, zomaar opeens aan mij laat zien, ben ik er op gaan letten. Zo krijg ik keer op keer de bevestiging dat er altijd een aanleiding is voor mijn gevoelens en hoe mijn lichaam en ik met mijn gedrag daarop reageer.

Af van de lastige klachten en gedrag

Nu wilde ik al veel langer af van allerlei belemmerend en ondermijnend gedrag, maar dat bleek niet zo makkelijk, zolang er triggers uit mijn verleden geactiveerd werden. Progressive Mental Alignment gaat over de wetenschap hoe ons brein gegevens opslaat en weer terughaalt. De PMA vraagtechniek die eruit voortkomt heeft mij enorm geholpen mijn brein en mijn gevoelens te begrijpen.

Naast dat vage lichamelijke klachten zomaar verdwijnen, durf ik nu zomaar voor een groep te staan en maakt het me niet meer uit wat of wie iets van mij vindt. Wat een opluchting na jaren van wikken en wegen,hollen en stilstaan. Heerlijk om meer ontspannen in het leven te staan. Het gevoel van vrijheid te hebben om te kiezen en te doen wat belangrijk is voor mij 😉

Energie overhouden egoïstisch?

Zo gun ik iedereen het oplossen van zijn of haar triggers. Je hebt er namelijk niks aan, want ze versterken je alleen maar de overtuigingen die je hebt over jezelf, over anderen of over de wereld om je heen. Veel fijner en rustiger is het om meer ontspannen, meer open en verwachtingsvol in het leven te staan. Je kan uiteindelijk ook beter voor anderen zorgen als jij je blij en fit voelt en meer energie overhoudt voor jezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
38 ⁄ 19 =